Новый электрический Porsche Macan засветился на шпионских фото

Компанія Porsche приступила до випробувань електричного кросовера Macan нового покоління. Офіційної інформації про новинку на даний момент немає, але завдяки фотошпигунів з’явилася можливість розглянути прототип кросовер задовго до прем’єри. Знімки прототипу наступного Macan із закритою випробувальної траси опублікував Motor1.

Оскільки випробувань проводилися в дощову погоду, якість фото не ідеальне, але загальне уявлення про кросовер скласти все ж можна. Здалеку він виглядає майже як Cayenne Coupe, але під щодо знайомим кузовом ховається зовсім нова платформа, ніколи раніше не використовувалася Porsche — Premium Platform Electric (PPE). Надалі ця «візок» стане основою для цілої лінійки моделей преміум-клас від Volkswagen Group.

Передня панель Macan Electric оформлена аналогічно Taycan. Похилий дах закінчується регульованим спойлером. Намагаючись приховати електричну сутність прототипу, інженери Porsche забезпечили його фальшивими вихлопними патрубками, вбудованими в задній бампер.

За попередньою інформацією, Macan Electric надійде в продаж протягом 2022 року. Серійне виробництво кросовера налагодять на заводі в Лейпцігу, в розширення якого Porsche, включаючи будівництво нового кузовного цеху, інвестує понад 64 млн доларів США.