Citroen C Elysee огляд автомобіля

Седан C-Elysee

Бюджетний седан Citroen C Elysee побудований на переробленої платформі PF1, яку він ділить з моделями 208 і C3. Автомобіль виглядає цікаво і сучасно. Широка хромована решітка радіатора, плавно перетікає в шильдик Citroen, разом з трохи ламаними фарами надають автомобілю елегантність.

Ребристий капот розбавляє акуратний зовнішній вигляд, вносить нотку зухвалості. Профіль бюджетного «француза» не менше екстравагантний — бічна гострокутна виштамповка перегинається через передні арки, триває по всій довжині автомобіля і закінчується задніми ліхтарями, буквально розповзлися по крилах машини. Оптика хизується не тільки складними конструкціями, а й парою простих і ефективних рішень. Наприклад, дизайнери розбавили світло від звичайних ламп розжарювання стільниковими «розсіювачами».

Кришка багажника теж має кілька художніх шедеврів — це і різкий перехід з горизонтальної площини у вертикальну, і «промені», які виходять від логотипа Citroen, і ще одна незвичайна виштамповка, яка трохи виступає, як спойлер. За габаритами (4427х1748х1466 мм) і довжиною колісної бази (2652 мм) Citroen C-Elysee є лідером в своєму класі. Кліренс 142 мм. І це на моделі з трициліндровим бензиновим двигуном.

А ось версія 1.6 + АКПП має кліренс всього 138 мм. Простір і практичність — головні козирі даної моделі. Особливою гордістю творців моделі є місткий салон.

Так, за даними компанії, простір між переднім і заднім рядами сидінь C-Elysee на 5-7 см ширше, ніж у його найближчих конкурентів, Volkswagen Polo Sedan і Hyundai Solaris. Дійсно, значні розміри дозволяють комфортно поміститися на задньому сидінні людини навіть з ростом до двох метрів. При цьому у високих товаришів і раніше є солідний запас над головою і перед колінами (простір для ніг — 120 мм). Інтер’єр салону самий бюджетний. На повноцінні підголовники заднього дивана заощадили, немає задніх підлокітників і кишень в задніх дверях.

Кнопки задніх склопідйомників знаходяться між передніми сидіннями, за ними потрібно дотягнутися, а на дверях гола пластикова обшивка з невеликим «острівцем» тканини на час відпливу дверної ручки. Панель приладів складається з аналогових приладів з парними стрілками спідометра і тахометра. Між ними вмістився монохромний дисплей з основною інформацією про автомобіль. Центральна консоль складається з багатокнопковий управління аудіосистемою з багатофункціональним екраном.

З боків дисплея розташовані кнопки включення аварійки і дверних замків, внизу — три «шайби» з хромованою окантовкою, дві з яких відповідають за налаштування кондиціонера (напрямок потоку повітря, температура повітря, витрата повітря), а третя схематично інформує про виконані дії. Рульове колесо урізано. У максимальній комплектації внизу кермо навіть під метал. Регулюється тільки кермо по висоті. Обсяг багажника становить 506 літрів.

У топової версії Exclusive є 4 подушки безпеки, кондиціонер, CD / MP3-програвач, сервоприводи стекол і дзеркал, задні датчики паркування, ESP і система стабілізації ABS з розподілом зусиль. Колеса пропонуються двох розмірів (185/65 R15 і 195/55 R16) і з різними дизайнами дисків. У довгому списку опцій — хромовані накладки на кузов, знімне зчіпний пристрій, багажні рейлінги і ящики для речей. Двигунів три: бензинові об’ємом 1,2 л (72 к.с.) і 1,6 л (115 к.с.), а також 1,6-літровий дизель (92 к.с.). Бензинові двигуни пропонуються у версіях «Євро-3», 4 або 5 (дизельні — тільки «Євро-4» або 5).