Skoda показала свій перший серійний електромобіль – мінікар Citigo-e iV

Вібулася офіційна прем’єра електромобіля Skoda Citigo-e iV – першого EV марки. Запас ходу новинки – один з найкращих в класі.

На чемпіонаті світу з хокею, який проходить в ці дні в Словаччині, і спонсором якого є Skoda, був представлений перший серійний електрокар чеського бренду – Citigo e-iV. Про те, що в основу “зеленого піонера” компанії буде покладено сітікар, було відомо давно.

Конструкція і сама платформа Citigo цілком дозволяють розмістити електричну трансмісію, причому без особливих витрат на розробку та виробництво.

Skoda Citigo-e iV поставлять на конвеєр восени. Через два-три місяці електромобіль надійде в в дилерську мережу.

Запас ходу приємно обнадіює
Автовиробник поки скупий на інформацію про технічну сторону новинки. Правда, раніше глава відділу глобальних продажів і маркетингу Skoda Ален Фейві повідомив виданню Auto Express, що діапазон електричної Citigo складе близько 300 км. З огляду на, що середньостатистичний міської європеєць долає на автомобілі 120-150 км, це нормальний показник.

Перший електромобіль Skoda розроблять на базі мініатюрної Citigo
Більш того, Citigo-e iV завдяки новій батареї їде набагато далі на одній зарядці, ніж «брат» Volkswagen e-up! Втім, останній також скоро отримає версію з цим акумулятором.

Альтернатива Renault ZOE
Ціни на Skoda Citigo-e iV також поки не повідомляються, але це буде найдорожча версія в лінійці Citigo. Інша справа – порівняння з електромобілями. Ось тут новинка може виявитися дешевшою альтернативою тому ж Renault ZOE, головним суперником якого вона і є. Втім, не будемо загадувати.

Порівнювати чеський електромобіль з Nissan Leaf або Hyundai Ioniq Electric ми б не стали. Це все-таки автівки різних класів, однак запас ходу у Citigo-e iV більший.

Електричний дизайн
Дизайн нового Citigo-e відрізняється від зовнішності базової бензинової моделі тільки електричними атрибутами. Це заглушена «нерадіаторная» решітка, розетка замість кришки паливного бака і спеціальні колісні диски для зменшення тертя кочення. Плюс – новий передній бампер.

Перспективи Citigo-e iV
Зрозуміло, що перший електромобіль Skoda націлений на європейський авторинок. Бензинову Citigo, до слова, добре купують в Великій Британії.

Хоча ціна Citigo-e iV поки невідома, але можна вже зараз припустити, що модель продовжить формувати бюджетну категорію електрокарів. Щось підказує, що вона буде дешевшою за Renault ZOE, і Volkswagen e-up!