Volkswagen ID.3 заробив «п’ять зірок» на тестах Euro NCAP

Електричний хетчбек Volkswagen ID.3 зумів гідно показати себе на краш-тестах Euro NCAP і заслужити позитивні відгуки експертів. Зокрема, експерти відзначили велику кількість сенсорів і систем активної безпеки, орієнтованих на запобігання серйозних аварій, і підкреслили, що за показниками безпеки електрокар порівняємо з кращими автомобілями з традиційними двигунами внутрішнього згоряння. Роботу електронних допоміжних систем безпеки експерти оцінили в 14.2 бала з 16 можливих, що склало 88%.

«На прикладі Volkswagen ID.3 ми переконалися в тому, що турбота про навколишнє середовище не позначається на рівні безпеки», — відзначили в Euro NCAP.

За безпеку водія і дорослих пасажирів Volkswagen ID.3 отримав 33.3 бала з 38 можливих (87%), безпеку пасажирів-дітей до 10 років — 44 балів з 49 (89%), безпеку пішоходів — 38.8 бала з 48 (78%).

При цьому експерти відзначили ризик травмування грудної клітини водія при фронтальному ударі зі зміщенням з рухомим деформується перешкодою і зі стовпом, а також високу ймовірність зсуву задніх пасажирів при бічному зіткненні.

Volkswagen ID.3 — перший серійний електромобіль Volkswagen нового покоління. Він побудований на модульній платформі MEB (Modular Electric Drive Toolkit), яка також ляже в основу електричних кросоверів і інших типів машин на електротязі марок Volkswagen, Seat і Škoda.

У автомобіля дві модифікації по потужності — на 150 і 204 к.с. (Крутний момент у них однаковий — 310 Нм), а також три по ємності батарей. Це можуть бути акумулятори на 45, 58.3 або 77 кВт • ч, а запас ходу машин становить, відповідно, 330, 420 або 550 км в циклі WLTP.

Поставки електрокарів стартовою серії First Edition почалися в вересні, але з не активованими функціями App Connect (це інтеграція смартфона через MirrorLink, Android Auto, Apple CarPlay) і покажчиками дистанції на проекційному дисплеї. Вони стануть активні тільки на початку 2021 роки після виходу оновлення софта. Клієнти, що відклали доставку до кінця 2020 року, отримають автомобіль в повністю готовому до експлуатації вигляді.

Також власникам хетчбеків серії First Edition запропоновано членство в «клубі першопрохідців» 1st Mover Club, яке передбачає можливість безпосередньо повідомляти представникам компанії для швидкого вирішення можливих проблем. Члени клубу, які взяли електрокари в лізинг, звільнені від оплати оренди протягом перших трьох місяців.