Tesla почала впроваджувати «повноцінний автопілот»

Впровадити технології автономного водіння п’ятого рівня глава компанії Tesla Ілон Маск пообіцяв в липні 2020 року в відеозверненні з нагоди відкриття щорічної Всесвітньої конференції по штучному інтелекту в Шанхаї (WAIC). Виходячи з нового повідомлення Маска в Twitter, впровадження вже почалося. У своєму пості він підтвердив оновлення програмного забезпечення під назвою «Full Self-Driving Beta» або «Повноцінний автопілот бета» і уточнив, що впроваджуватися воно буде «як можна повільніше і обережніше», а ранній доступ отримають тільки «досвідчені й акуратні» водії.

Про те, що Tesla працює над «істотним фундаментальним зміною автопілота» Маск каже протягом останній декількох місяців, обіцяючи можливість сприйняття навколишнього середовища в форматі 4D замість нинішніх 2D. Це нововведення має привести до швидкого підвищення продуктивності і більш швидкому випуску нових функцій.

Яких саме змін в роботі автопілота варто очікувати після впровадження «Full Self-Driving Beta», Маск не уточнив. Очікується, що оновлення розширить функцію розпізнавання сигналів світлофора і знаків зупинки, додавши повороти на перехрестях. Об’єднавши цю функцію з Navigate on Autopilot, автомобілі Tesla технічно зможуть переміщатися по міських вулицях і шосе без участі водія. Незважаючи на це, за даними Electrek, водій як і раніше повинен буде тримати руки на кермі, стежити за транспортним засобом і завжди бути готовим взяти на себе управління.