Tesla буде поставляти в Європу «китайські» Model 3

В кінці жовтня седани Tesla Model 3, зібрані на Gigafactory 3 в Шанхаї, з’являться більш ніж в десяти європейських країнах. Першими оцінити «китайські трійки» зможуть клієнти Tesla з Німеччини, Франції, Італії та Швейцарії. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на офіційну заяву компанії.

У цьому році на заводі в Шанхаї планують зібрати 150 тисяч автомобілів. Також Tesla планує збільшити продажі своїх електрокарів на ринку Китаю і розширити зарядну мережу. Як заявили в Tesla, «підтримка китайським урядом галузі, інноваційних місцевих компаній і клієнтів, які освоюють нові технології, робить Китай кращим ринком для інтелектуальних електромобілів». Тільки минулого місяця Tesla продала на місцевому ринку понад 11 тисяч електрокарів Model 3. Також на Gigafactory 3 налагодять виробництво кросовера Model Y.

Цілком ймовірно, експорт з Китаю триватиме до тих пір, поки Tesla не достойний Gigafactory 4 під Берліном, де, крім електрокарів, планують випускати тягові батареї і електричні силові установки. Перша продукція покине завод в 2021 році. Спочатку запустять складання компактних кросоверів Model Y, потім на конвеєр поставлять Model 3. Проектна потужність європейського заводу Gigafactory 4 складе 500 тисяч автомобілів на рік.