Представлений відроджений Hummer: фото, характеристики і ціни

Із затримкою на півроку марка GMC офіційно представила відроджений Hummer, який повернувся на ринок в новому статусі — електричний пікап. «Зелений» Hummer зберіг незграбний сімейний стиль, але в сучасній інтерпретації і з трохи більш гладкими формами.

Замість характерних для попередників круглих фар передню частину кузова пікапа прикрашається світлодіодна смуга з написом Hummer, кожна буква якої розділена сімома вертикальними гратами радіатора в честь оригінального двигуна внутрішнього згоряння. При цьому електричний Hummer зберіг сімейне вертикальне лобове скло, високу поясну лінію і вузькі бічні стекла. Передній бампер з відрубаними кутами дозволяє пікапу заїхати на вертикальний уступ висотою 460 мм, головне, щоб за нього змогли зачепитися позашляхові шини Goodyear Wrangler Territory MT зовнішнім діаметром 35 або 37 дюймів.

Вантажний відсік обладнаний заднім бортом MultiPro з відкидною секцією, яка має шість різних положень. Днище пікапа і встановлені в підлозі акумуляторні батареї Ultium захищені масивними сталевими пластинами. Подібно моделям Jeep Wrangler / Gladiator, GMC Hummer можна перетворити на кабріолет, знявши жорсткі панелі даху і прибравши в просторий передній багажник. Одна велика панель охоплює ширину переднього ряду, над заднім рядом — дві напівпанелей зліва і справа. Також можна опустити заднє скло кабіни.

Салон GMC Hummer EV укомплектований 12.3-дюймової цифровий панеллю приладів і мультимедійною системою з 13.4-дюймовий дисплеєм, на який в режимі реального часу транслюється картинка з встановлених під днищем (спереду і ззаду) камер. Вони дозволяють оцінювати рельєф подоланих перешкод. Об’єктиви камер захищені під ушкоджень і обладнані омивачами. В цілому можна встановити до 18 камера кругового огляду. Для руху по асфальтових трасах передбачено автопілот Super Cruise з функцією автоматичної зміни смуги руху.

Опціонна пневматична підвіска з адаптивними амортизаторами дозволяє регулювати дорожній просвіт в діапазоні 149 мм. Також пікап (за винятком базової модифікації) оснащений повнокерованим шасі: задні колеса повертаються в протилежну сторону з передніми. Крім того, Hummer отримав режим CrabWalk: всі чотири колеса повертаються в одну сторону і на низькій швидкості пікап може рухатися «по діагоналі» подібно крабові.

Першою на ринок вийде найдорожча модифікація GMC Hummer EV Edition One з трьома електродвигунами (один спереду, два ззаду) сумарною потужністю 1014 к.с. Заявлений крутний момент на колесах — 15590 Нм. З місця 0 до 96 км / год пікап прискорюється всього за 3.0 секунди. Запас ходу — близько 560 км. Зарядний пристрій топ-версії підтримує напругу до 800 В і потужність 350 кВт. 10 хвилин зарядки вистачає на 160 км шляху. У продажу GMC Hummer EV Edition One з’явиться восени 2021 року і буде коштувати 113 тисяч доларів США.

Версія Hummer EV3X з цінником в 100 тис. Доларів з’явиться восени 2022 року. Такий пікап оснащений трьома моторами сумарно видають 811 л.с. і 12880 Нм (на колесах). Запас ходу — 480 км. Двомоторний Hummer EV2X за 90 тисяч доларів з’явиться навесні 2023 року. Віддача силової установки — 634 к.с., 10033 Нм на колесах. Запас ходу — ті ж 480 км. Обидві модифікації мають 800-вольтової зарядний пристрій (потужність не вказана).

Базовий Hummer EV2 в цінником в 80 тис. Доларів доведеться чекати до весни 2024 року. Двомоторний силова установка такого пікапа видає 634 к.с. і 10033 Нм на колесах. Запас ходу — 400 км. Зарядний пристрій підтримує напругу до 400 В.

Прийом попередніх замовлень на всі версії GMC Hummer EV вже відкритий. Для оформлення заявки необхідно внести поворотний депозит в 100 доларів. Також під маркою Hummer випустять електричний позашляховик.