Peugeot відреставрує хот-хетч 205 GTi на честь свого 210-річчя

Компанія Peugeot вирішила особливим чином відсвяткувати своє 210-річчя і відновити один із значущих хот-хетч в історії марки. Підходить для цієї мети автомобіль завчасно підшукали і викупили у власника. Візуально автомобіль-донор виглядає досить непогано. Його стан близький до заводського, проте подекуди на кузові видніється іржа. Інтер’єр також треба буде відновити.

Всі роботи по реставрації виробник довірив штатному відділу. У Peugeot майже сім років формували склад запчастин, які можна використовувати для класичних моделей марки. Після того, як хетчбеку повернуть первозданний вигляд, його відправлять до музею Peugeot.

Повертаючись до питання про те, чому виробник зупинився саме н цієї моделі, варто відзначити, що свого часу вона став базою для успішного Peugeot 205 Turbo 16.

Peugeot 205 GTi збирали в період з 1983 по 1992 рік. Спочатку автомобіль комплектувався 1.6-сильним мотором потужністю 105-117 к.с. Пізніше його замінили 1.9-сильним двигуном, віддача якого помітно зросла і склала 122-128 к.с. В пару мотору покладалася шестіступенчтая механічна коробка передач.

Головною відмінністю версії GTi від звичайного 205-го вважалася занижена підвіска з пружинами підвищеної жорсткості, іншими важелями і стабілізатором, а в плані зовнішності — декором.