Канада випустить «національний електромобіль»

Поки канадський «національний електрокар» існує тільки на рендера, розроблених командою дослідників зі Школи промислового дизайну при Карлтонському університеті в Онтаріо. Передсерійну версію Project Arrow Concept планують представити в 2022 році.

Дизайн концепту розроблявся з урахуванням ринкових тенденцій 2025 року. При цьому салон кросовера «заточений» під використання в райдшерінге і каршерінге і буде доступний в різних варіантах компонування, від мобільного офісу до готельного номера. Також автори враховували можливість інтеграції засобів «мікромобільності і оснащення системами автономного управління четвертого і п’ятого рівнів. Ніякої технічної інформації про майбутнє серійному електрокарі на даний момент немає. Віртуальний концепт Project Arrow планують показати в 2021 році, фізичний прототип — через рік.

Запуском Project Arrow Concept, в APMA розраховують прискорити розвиток суміжних областей. Зокрема, розробку нових матеріалів, систем навігації, силових установок і цифрових кокпітів наступного покоління.

В кінці 2019 року свій «національний автомобіль» показала турецька компанія TOGG. Ним став середньорозмірний електричний кросовер, який запустять в серію в 2022 році. До 2030 року в модельній лінійці марки буде п’ять моделей. До електрокроссоверу приєднаються седан, хетчбек, компактвен С-класу і маленький кросовер B-класу.