Перші ознаки серйозних поломок автомобіля та основні причини для його продажу

Неполадки у двигуні машини

Основні ознаки, що вказують на неполадки в роботі двигуна вашого авто: плаваючі обороти на холостому ходу, поява нагару на свічках запалювання, темно-сизий вихлопний дим, збільшилися витрати паливного масла (а також і самого пального), зниження потужності мотора і загорівся чек двигуна на панелі приладів. І в такому випадку рішення продавати автомобіль буде вірне, адже капітальний ремонт мотора машини може стати в круглу суму.

Несправність з коробкою передач

Якщо з ладу вийшла коробка передач, то в більшості випадків вимагає заміни її на нову. Але з несправною КПП ви навряд чи продасте машину за хорошу ціну. Першими натяками на цю неприємність стануть поштовхи при перемиканні передач, підтікання масла в коробці або ж збільшення його витрата, різкі звуки при включенні передачі, заїдання важеля і сильне нагрівання КПП. Звернення в СТО для виявлення причини несправності важливої деталі авто обов’язкове, ну а далі приймайте рішення чи самостійно ремонтувати коробку або продавати машину.

Проблеми з кузовом автомобіля

На жаль, якщо ви побачили перші сліди корозії на вашому автомобілі — це буде свідчити про «початок кінця», адже роботи з кузовом досить затратні як по грошах, так і по часу в ремонтно-технічних центрах. Іржа надалі буде тільки прогресувати, поки не «з’їсть» ваш автомобіль до неможливості його експлуатації. Наприклад, при корозії порогів машина може просто зламатися навпіл. Тому дуже важливо купувати авто з оцинкованим кузовом. Антикорозійна обробка буде давати результат на недовгий період, але при першому пошкодженні конструкції кузова, його треба буде поновлювати знову і знову, неминуче витрачаючи свої час і гроші.