У США раптово з’явився бензин по 30 центів за галон, таких цін не було з 1959 року

Днями одна з АЗС в місті Санта-Моніка (штат Каліфорнія, США) викликала небувалий ажіотаж серед водіїв — на ній пропонували заправитися паливом за цінами 1959 року.

Так, галон палива (3,79 літра) можна було придбати всього за 30 центів (7,5 гривень). До речі, в даний час середня вартість галона палива на АЗС в США становить близько $3,5 (90 гривень).

Тому не дивно, що бажаючих заправити бак, за настільки привабливою ціною, яка в 10 разів нижче ринкової, виявилося дуже багато. У підсумку до заправки вишикувалася черга, а поліції довелося навіть на час перепинити її роботу.

До речі, більше таких цін жителі міста, швидше за все, не побачать. Річ у тім, що АЗС брала участь в акції, яку проводила компанія Amazon для підтримки серіалу «Дивна місіс Мейзел». За її умовами відразу 30 різних підприємств, включаючи кафе, кінотеатри, готелі знизили ціни до рівня 1959 року.

У підсумку городяни могли не тільки заправитися за ціною 30 центів, але і купити квиток в кіно за 51 цент або ж переночувати в готелі Hollywood Roosevelt всього за $40 звичайна ціна майже $300 за добу.