Росстандарт взявся за проблему недоливу палива

Росстандарт взялся за проблему недолива топлива

Недавній незалежний моніторинг недоливу палива на АЗС викликав настільки сильний резонанс у суспільстві, що Росстандарт зважився на розробку нової методики перевірки АЗС

У відомстві кажуть, що методика, яка застосовується ФАР, не відповідає чинним стандартам і техвимоги, тому Росстандарт взявся за розробку нових поправок в закон «Про забезпечення єдності вимірювань».

У Росстандарте кажуть, що проблема недоливу палива на АЗС може бути пов’язана як зі злим умислом власників автозаправок і персоналу, так і не відповідності чинним вимогам самих паливних колонок.

Одна з поправок дозволить Росстандарту перевіряти АЗС в режимі таємного покупця. Крім того, у відомстві пропонують застосовувати проливні датчики, а не тільки мірники, які використовуються зараз.

Росстандарт також хоче отримати право позапланових перевірок АЗС, пишуть «Известия». Сьогодні це можна зробити лише у разі виникнення загрози життю та здоров’ю громадян. У випадку з недоливом палива довести це практично неможливо.

Нарешті до власників АЗС можуть бути застосовані оборотні штрафи. Сьогодні вони застосовуються тільки в разі продажу неякісного палива і становлять 1-3 відсотка від виручки за рік, до моменту правопорушення.

Цього літа Роскачество і Росстандарт мають намір провести власний моніторинг недоливу і продажу неякісного палива на АЗС в Росії.