Фольксваген розробляє пристрій, яке буде підключати автономні електромобілі до електрики без втручання людини

У Фольксвагені й з цією проблемою заздалегідь потурбувалися і придумали роботів-заправників. Ну, зрозуміло, не просто так в компанії почали цим займатися. Частиною угоди з владою США, на яке Volkswagen Group довелося піти після дизельного скандалу, є інвестиції в розширення інфраструктури зарядки для електромобілів в цій країні. Компанія VW Electrify America була у 2017 році заснована саме для цієї мети. У партнерстві з Stable Auto вона планує створити повністю автоматизовану точку швидкої зарядки для безпілотних автомобілів.

Керувати роботом-заправником зможуть самі безпілотники. Тобто користувачу такої машини не потрібно нічого робити — він (якщо є бажання) зможе просто спостерігати за процесом.

Зараз в Electrify America працюють на тим, щоб програмне забезпечення працювало ідеально точно, здійснюючи зарядку автономних автомобілів. Від розміщення транспортного засобу на зарядної станції до правильного підключення штепсельної вилки та виставляння рахунку за кількість електрики — всі процеси повинні бути повністю автоматизовані та функціонувати без помилок.

Першу таку зарядну станцію з роботами-заправниками будуть тестувати в Сан-Франциско (США).

Експерти ринку вважають, що в Фольксвагені біжать попереду паротягу, адже і безпілотників ще толком немає! Але робота над такими проєктами, як експериментальна автоматична зарядна станція в Сан-Франциско, дає цінний досвід, який рано чи пізно може стати технологічною перевагою в конкурентній боротьбі німецького автогіганта з іншими виробниками.