Новий Opel Corsa-e представлений: дальність ходу 330 км

Компанія Opel / Vauxhall представила новий електричний компактний автомобіль – Opel Corsa-e, який є частиною програми електрифікації бренду. Він надійде у продаж в березні 2020 року.

Opel Corsa придбав нову повністю електричну версію. 5-дверний хетчбек e-Corsa може похвалитися потужністю 136 к.с. і пристойним (для такого невеликого автомобіля) пробігом в 330 км (по циклу WLTP), забезпечуваним акумулятором потужністю 50 кВт-год.

Це перша модель Opel, розроблена після того, як група PSA придбала бренд. Таким чином, не дивно, що новачок отримав архітектуру CMP від ​​PSA і силові установки від останнього Peugeot 208.

Технічні особливості
Крутний момент становить 259 Нм. Машина розганяється до 100 км/год за 6,2 секунди. Акумуляторну батарею можна зарядити до 80% за 30 хвилин за станції швидкої підзарядки.

Водій може вибрати один з трьох режимів водіння – Нормальний, Спортивний та Еко. Останнє дозволяє розширити діапазон ходу на 40%. Хетчбек також має систему рекуперативного гальмування.

Екстер’єр і інтер’єр
Розміри і стиль Corsa-e схожі на розміри Corsa, щр йде, хоча він має унікальний дизайн коліс та решітку, яка трохи відрізняється.

Усередині клієнти знайдуть 10-дюймовий дисплей, інформаційно-розважальну систему з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Список функцій допомоги водієві включає адаптивний круїз-контроль, розпізнавання дорожніх знаків, допомогу при паркуванні та інші.

Очікуємо електрифіковану версію для кожного транспортного засобу Opel в модельному ряду до 2024 року. У наступному році з’являться електричні модифікації кроссовера Mokka X і фургона Vivaro.