Водії повально тікають з місць аварій. як зобов’язані діяти автомобілісти після зіткнення

Щоб нагадати кермувальникам, як поводитися після ДТП, регіональна патрульна поліція опублікувала у Facebook порядок обов’язкових дій.

Зазначається, що одразу після зіткнення водій зобов’язаний зупинити автівку і залишатись на місці пригоди. Далі потрібно увімкнути аварійку та виставити знак аварійної зупинки.

При цьому заборонено переміщати і автомобіль, і предмети, які причетні до ДТП. Натомість потрібно надати домедичну допомогу потерпілим та викликати швидку допомогу, якщо у цьому є потреба.

У тому разі, якщо немає змоги викликати швидку, а учасникам аварії потрібна невідкладна медична допомога, то варто завезти потерпілого до лікарні своїм авто, попередньо зафіксувавши розташування слідів та положення машини після зупинки. У медзакладі потрібно повідомити своє прізвище та номерний знак транспортного засобу (з наданням посвідчення водія або іншого документа, який посвідчує особу, реєстраційного документа на транспортний засіб) і повернутися на місце ДТП.

Також обов’язково потрібно повідомити про аварію поліцію та записати прізвища, адреси очевидців й чекати на прибуття правоохоронців. Вжити всіх можливих заходів для збереження слідів пригоди, огородження їх та організувати об’їзд місця пригоди.