Від того, як ви тримаєте кермо, залежить, чи будете ви травмовані чи ні при аварії

Як ви думаєте, що відчувають люди, які знову вчаться водити автомобіль після 10-річної перерви? Адже виходить, що ті, хто довгий час не сідав за кермо, не знають, як змінилися за цей час автомобілі. Так, сучасні автомобілі стали більш комфортними: кермо легше, гальма краще плюс купа помічників. Особливо камера заднього виду, яка спростила процес паркування.

Сідаючи за кермо сучасного авто, ви розумієте, що тримати кермо на положенні «10 і 2» більше незручно. Мало того, ви ризикуєте в разі аварії серйозно пошкодити ваші руки, якщо будете тримати їх у цьому положенні, до якого звикли всі водії, які навчалися в автошколах більше 15 років тому.

Справа в тому, що ергономіка рульового колеса в сучасних автомобілях зараз більше підходить до положення рук «9 і 3». Всі автовиробники, проектуючи рульове колесо, тепер дотримуються саме цього значення.

Так що положення рук «10 і 2» тепер не дуже зручне. Ваші руки в цьому положенні в сучасних автомобілях будуть швидко втомлюватися.

Але це ще півбіди. Так, за даними досліджень з’ясувалося, що якщо ви будете тримати руки на кермі в сучасному автомобілі на положенні «10 і 2», то ризикуєте отримати серйозні травми при ДТП. Справа в тому, що водійська подушка безпеки, якої сьогодні оснащуються всі автомобілі, призначена для захисту вашої голови і грудей при аварії. Але якщо ваші руки занадто високо на кермі, подушка безпеки при спрацьовуванні може вдарити вам прямо в обличчя, що неминуче призведе до травм.

Також хімічна реакція, яка відбувається при спрацьовуванні подушки безпеки, може пошкодити руки водія, якщо вони будуть знаходитися дуже високо. Жахливо, але іноді подібний вплив хімії подушки безпеки призводив до ампутації рук.

Так що привчіть себе до положення рук на «9 і 3». Ця позиція більш ергономічна, дозволяє водієві краще контролювати автомобіль.