Штрафи для власників євроблях можуть знову відкласти

Володимир Зеленський подав у Раду законопроект
Президент України Володимир Зеленський зареєстрував законопроект № 10462 про відстрочку застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України. Про це свідчать дані офіційного сайту Верховної Ради, яку Зеленський закликав зібрати позачергове засідання.

Текст законопроекту поки не оприлюднений, однак, як випливає з назви документа, Зеленський пропонує відкласти штрафи для водіїв нерозмитнених «євроблях».

Цей законопроект знаходиться в списку документів, які, як вважає Зеленський, Рада повинна розглянути до виборів. На сайті парламенту він значиться як «невідкладний».

У травні Верховна Рада вже внесла зміни до Податкового кодексу, щоб відстрочити застосування санкцій до власників «євроблях». Спочатку штрафувати повинні були вже з 24 травня, проте дату змінили на 24 серпня. Як відзначають економісти, навіть від цього перенесення введення штрафів держбюджет втрачає мільярди гривень, так як, за даними ДФС, не розмитнені близько 430 тис. «євроблях».