Opel представив свій перший гібридний кросовер

Представлений перший найзначніший результат покупки компанії Opel французьким концерном PSA – плагін-гібридна модифікація кросовера Grandland X. Модель отримала таку ж силову установку, як та, що використовується на співплатформному Peugeot 3008 GT Hybrid4.

Opel (Vauxhall у Великій Британії) Grandland X Hybrid4 оснащений 1,6-літровою бензиновою “турбочетвіркою” з віддачею 200 к.с та двома електродвигунами у 109 к.с. сумарно. У підсумку, автовиробник обіцяє загальну потужність системи до 300 л.с.

Один з електродвигунів з’єднаний з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, а інший вбудований в задню вісь. Тобто Grandland X Hybrid4 – повнопривідний. Запас ходу на одній електротязі – близько 50 км.

У нормальних умовах кросовер працює в передньопривідному режимі. Задній електродвигун включається тільки для збільшення тяги.

Спортивний підрозділ Ford представив свій перший кросовер
Установка також може працювати в повністю електричному режимі з періодичним підключенням бензинового мотора при середніх та високих навантаженнях.

Публічний дебют першого гібридного кросовера Opel відбудеться восени на автовиставці у Франкфурті-на-Майні. У 2020 році почнуться його поставки на ринок.

Про ціни інформації поки немає. Звичайний Grandland X коштує від 24 250 євро або приблизно 27 250 доларів.