Очищення лобового скла автомобіля від льоду: 5 порад

Так, ранкове очищення лобового скла автомобіля від льоду не виглядає роботою, гідною людини XXI століття. Але є кілька прийомів, які полегшують вирішення цього архаїчного завдання.

Звичайно, найпростіший спосіб уникнути вправи під назвою “очищення лобового скла автомобіля від льоду” – це купити автомобіль із вбудованим нагрівачем “лобовухи”. Але така опція доступна далеко не з кожною моделлю, та й сітка обігрівача перед очима, якою б тонкої вона не була, не кожному подобається. Тому приготуйтеся до більш активних дій, ніж натискання кнопки на торпедо.

Найбезпечніший для машини спосіб видалення товстого шару льоду зі скла – прогріти салон опалювачем. Але це не найшвидший варіант.

Хочемо застерегти вас від спроб розпочати поїздку із неочищеним від льоду склом: усунення наслідків ДТП зазвичай обходиться дорожче п’яти хвилин часу, витраченого на видалення льоду.

1. Не намагайтеся видалити лід будь-якою ціною: скло досить просто подряпати, і результатом вашого надмірного завзяття залишаться ореоли перед очима при їзді в нічний час. Використовуйте шкребок з гумовим лезом – такий менше пошкоджує скло. Уникайте застосування підручних засобів.

2. Заздалегідь купіть розморожувач в упаковці з розпилювачем. Днів з обмерзанням в Україні не так вже й багато, вам може вистачити одного флакона на сезон. На худий кінець підійде горілка або інший міцний алкогольний напій.

3. Підійшовши до машини, першим ділом заведіть двигун і поставте обігрівач на повну потужність, направивши всі потоки повітря на лобове скло. Нагрівання скла зсередини – найвірніший спосіб видалити лід будь-якої товщини. Правда, цей спосіб не найшвидший, тому паралельно застосовуйте й іншу методику.

Засіб-розморожувач з розпилювачем в зимовий час завжди має бути під рукою. Причому є сенс тримати один флакон не в машині, а вдома або на роботі – загалом там, де автомобіль стоїть довго і може стати “жертвою” обмерзання.

4. Розчистіть невелике вікно горизонтальної форми трохи вище напрямку погляду водія. Щедро зросіть звільнене скло розморожувачем – так, щоб рідина стікала по ньому вниз. Поступово проникаючи між склом і кіркою льоду, препарат дасть вам можливість зривати його пластами. Якщо кірка не дуже товста, спробуйте розділяти лід на ділянки: позбавлений зв’язку зі склом завдяки рідині або теплу з салону (пічка працює!), він почне зміщуватися по склу і видаляти його можна буде цілими фрагментами.

5. Якщо рідини-розморожувача немає, очищення лобового скла автомобіля від льоду шкребком має починатися звідти, де шар льоду найтонший. Зазвичай це сторона автомобіля, повернута на парковці до будівлі, а також – зона “відпочинку” двірників внизу скла, яка прогрівається нагрівником салону в першу чергу.