Найефектніші концепт-кари Франкфуртського автосалону 2019

Франкфуртський автосалон 2017 подарував нам чимало цікавих новинок, але все ж особливу увагу заслуговують концепт-кари.

Кожен уявлень концепт можна сміливо назвати технологічним твором мистецтва, з допомогою якого бренди демонструють власний погляд на майбутнє автоіндустрії.

Такі автомобілі відрізняються не тільки екзотичними і розкішними матеріалами, а також новітніми технологіями, які в сукупності передають дух марки і демонструють її можливості.

Audi Aicon На моторшоу Audi представив публіці чотиримісний хетчбек з системою безпілотного управління найвищого класу. Це означає, що ні керма, ні педалей тут немає. Дизайн салону ніби списаний з науково-фантастичних історій. По всьому периметру встановлено вузький екран для відстеження стану автомобіля та розваги в дорозі. За словами розробників, з-за поширення автономних автомобілів збільшиться зв’язок між ними, що дозволить формувати дорожню обстановку.

Таким чином, Aicon зможе їздити з мінімальною кількістю розгонів і гальмувань з середньою швидкістю 130 км/год без ризику аварій. Ще одна особливість авто – тут немає ременів безпеки. Автомобіль оснащений твердотільної батареєю, яка дозволяє проїхати на одному заряді 700-800 км

Honda Urban EV Concept Електричний сіті-кар побудований на абсолютно новій платформі і за своїми габаритами цілком вписується в гольф-клас. Прототипом цієї моделі вважається Honda City 1981 року, проте у неї більше схожості з Volkswagen Golf першого покоління. Тим не менш, вийшов досить стильний автомобіль, який оснастили інформаційними панелями на бампері і задньої частини кузова.

На них буде відображатися інформація про заряд батареї, погоду або просто привітання для водія. У салоні – торпеда з штучним деревом і довгим екраном, кермо і пари педалей. Також, екрани розміщені на дверях, які відображають корисну інформацію про стан автомобіля і можуть використовуватися в якості бічних дзеркал завдяки вбудованій камері. За словами виробника, автомобіль з’явиться на ринку в найближчі пару років, тоді і розкриють його технічні характеристики.

MINI Electric Concept Британська компанія на автосалоні презентувала свій перший електрокар, виробництво якого заплановано на 2019 рік. Автомобіль отримав футуристичний дизайн, але в його формах важко не впізнати давно знайомий Cooper.

Він оснащений світлодіодними фарами і висувними ручками. Під капотом встановлений електромотор і літій-іонна батарея. Технічних характеристик виробник так і не розкрив, хоча зізнався, що запас ходу складе 305 км

Mercedes EQ hatchback Концепт покаже майбутнє лінійки електрокарів бренду і стане прототипом серійного автомобіля, який випустять у 2020 році. Трьохдверний хетчбек близький брат кросовера Generation EQ, представленого в минулому році. Новинка може похвалитися фарами з лазерних волокон і зовнішнього декоративного підсвічування, яка змінює колір залежно від режиму їзди.

Автомобіль укомплектований повним приводом і двома електромоторами сумарною потужністю 272 л. с. Запас ходу складає 400 км, а розгін до 100 км/год відбувається за п’ять секунд.

Smart Vision EQ Новий Smart ForTwo – це безпілотний екологічний сіті-кар, оснащений останніми технологіями. На передньому бампері встановлено екран, за допомогою якого авто вітає водія і «говорить» з пішоходами. Двері машини покриті спеціальною плівкою, яка виконує функції екрану. У салоні немає звичного керма або педалей, керування автомобілем відбувається голосовими командами і смартфоном.

Більше того, автомобіль самостійно їздить паркуватися або заряджатися. Електромотор сіті-кара живиться від літій-іонної батареї ємністю 30 кВт-ч.

Renault Symbioz Концепт-кар покликаний продемонструвати, яким будуть автомобілі Renault до 2030 року. До речі, автомобіль майбутнього компанія бачить не просто автономним засобом пересування, але і частиною розумного будинку. Наприклад, в період мінімального енергоспоживання будинку, автомобіль зможе заряджатися, а під час великих навантажень навпаки ділитися енергією.

Варто відзначити, що автомобіль може трансформувати салон і дозволити переднім сидінням повернутися назад під час автопілотіруємої поїздки. Концепт оснастили двома електромоторами і додатковими батареями, вбудованими в підлогу автомобіля. Більше того, він отримав інтерфейс мультимедійної системи від LG і Ubisoft. Повідомляється, що даний автомобіль – цілком реальний і протестувати його зможуть вже в кінці цього року.

BMW X7 iperformance concept Концептуальний кросовер отримав невластивий для BMW дизайн – велику сітку і дуже вузькі фари, а також деяку незграбність. Завдяки п’ятиметрової довжини колісної базі більше трьох метрів, X7 стане самим великим і дорогим кросовером в лінійці бренду. Автомобіль планують проводити в двох версіях – чотиримісні та семимісні, але обидві будуть оснащуватися не гірше топових версій седанів бізнес-класу. На додаток до розкоші, салон прикрасили синім світлодіодним підсвічуванням і додали віртуальну приладову панель. В спинках передніх сидінь також встановили монітори. Представлений концепт оснащений гібридною силовою установкою.

BMW i Vision Dynamics Спортивний седан – яскравий представник стратегії NUMBER ONE > NEXT, в рамках якої BMW планує представити 25 гібридів і електрокарів до 2025 року. Під час презентації виробник дозволив ознайомитися лише з дизайном, який, до речі, порівнюють з Tesla із-за короткого багажника і повністю скляного даху.

Незважаючи на це, концепт все ж отримав властиву BMW «радіаторну решітку», а також вузькі фари, 22-дюймові диски і камери замість дзеркал. Технічне оснащення не розкривається, правда, заявлено, що запас ходу складе 600 км, а до 100 км/год він буде розганятися за 4 секунди. Максимальна швидкість – 200 км/год. Очікується серійний автомобіль до 2020 року.