Suzuki оновила Vitara

Suzuki обновила Vitara

У нинішній табелі про ранги компактний кросовер Suzuki Vitara займає місце молодіжної моделі, на яку, до того ж, покладено завдання просування марки на європейському ринку. Нинішнє покоління випускається вже більше трьох років, а тому і пережило плановий рестайлінг

Зовнішні зміни можна перерахувати по пальцях однієї руки: у Suzuki Vitara оновилася радіаторна решітка, яка отримала вертикальні прути в стилі більш консервативного SX4, на передньому бампері з’явилися хромовані смужки, а ззаду змінилася графіка ліхтарів.

Фотографії інтер’єру компанія поки не опублікувала, обмежившись лише зображенням приладової панелі зі зміненою графікою. Японці обіцяють замінити жорсткі пластики в салоні на «м’які».

Але найважливіші зміни під капотом. Suzuki Vitara втратила 1,6-літровий двигун потужністю 117 л. с. Замість нього з’явився літровий турбомотор Boosterjet потужністю 111 к. с. В гамі залишився і 1,4-літровий турбомотор потужністю 140 л. с. для приспортивленной версії Vitara S. Але нашого ринку ці зміни навряд чи зачеплять: в Європі набирають чинності нові сертифікаційні вимоги, тому японці і позбулися екологічного «атмосферника».

А ось нові системи безпеки, такі як системи екстреного гальмування перед перешкодою, утримання в смузі, розпізнавання дорожніх знаків і інші, напевно, будуть присутні і в російській версії.

Європейські дилери отримають оновлену Suzuki Vitara на початку вересня. На наш ринок машина потрапить пізніше.