Принципи діяльності мікрофінансових організацій на прикладі МФО «КЛТ КРЕДИТ»

«Європа і Америка живуть в кредит» — таку інформацію підтверджує велика кількість та сукупний об’єм кредитів і мікропозик, які щодня видаються у провідних країнах Євросоюзу й США. На противагу, українці до сих пір із певною недовірою відносяться до кредитних організацій, нарікаючи на всілякі приховані платежі та різноманітні махінації, що, в результаті користування такою послугою, примушує тратити всі заощадження на виплату боргів.

Щоб розвіяти підозри у масовому обмані простого люду з боку мікрофінансових компаній, розглянемо принципи роботи київської МФО «КЛТ КРЕДИТ».

Як переконатись, що компанія працює легально, у відповідності із законом?

Перед тим як скористатись послугами тієї чи іншої компанії, переконайтесь, що інформація про її реєстрацію занесена в реєстр Національного банку України, а також не соромтесь запитувати інформацію щодо наявності ліцензії на надання кредитних послуг населенню. Зазвичай такі відомості публікуються на офіційному сайті компанії у відкритому доступі. Наприклад, усю юридичну документацію можна почитати тут https://kltcredit.com.ua/ua/golovna, на сайті «КЛТ КРЕДИТ», де видається кредит на карту терміново, у відповідній вкладці. Крім того, кредитор також розміщує у відкритому доступі бухгалтерську звітність.

Яким чином перевіряються кандидатури позичальників з боку МФО?

Оперативність — головна перевага мікрокредитних компаній — забезпечується не тільки форматом онлайн-видачі коштів, а й використанням спеціальних програм для перевірки платоспроможності клієнтів. Попри те, що тут залюбки допомагають грошима студентам, пенсіонерам та інвалідам, компанія повинна упевнитись у подальшому поверненні своїх коштів із відповідною виручкою. Саму тому в «КЛТ КРЕДИТ» і багатьох інших МФО України використовується скорингова система для ідентифікації потенційного клієнта і власний метод верифікації карти позичальника, щоб пересвідчитись, що саме цій людині належить зазначений банківський рахунок.

Яким чином зробити мікропозику економнішою?

Чимало вітчизняних МФО, враховуючи високу конкуренцію на ринку кредитування, приваблюють клієнтів усілякими акційними пропозиціями, що дозволяє не переплачувати великі суми в результаті користування кредитними послугами. Зокрема, мікрофінансова компанія «КЛТ КРЕДИТ» готова запропонувати кожному:

  • 50-відсоткове зниження оплати першого кредиту;
  • 25-відсоткове зниження оплати другого кредиту;
  • щотижневі акції, які знижають стандартну відсоткову ставку 1,62% до 1,15%;
  • акції перед визначними державними святами для більш економних витрат;
  • партнерську програму, за допомогою якої можна заробляти реальні кошти на приведенні нових клієнтів у компанію.

І це ще не все. МФО України інколи практикують видачу безвідсоткових позик випадково вибраним щасливчикам, які раніше уже користувались послугами компанії.