Tesla показала шматочок нового кросовера

Tesla показала кусочек нового кроссовера

Положення компанії Tesla близько до предбанкротному, але, мабуть, щоб показати, що там не сидять склавши руки, в компанії опублікували нове тизерное зображення маленького кросовера Model Y.

Зрозуміти по малюнку, яку частину електромобіля ми бачимо, досить складно. Перед це чи зад, не розібрати. Зате стає ясно, що у новинки буде абсолютна інша стилістика, ніж у більш великої Model X.

Компанія Tesla збирається запустити Model Y у виробництво в наступному році. Але, як ми пам’ятаємо, вона ще жодного разу не витримала терміни виведення нових моделей, всі вони з’являлися у продажу з великим запізненням. З іншого боку, астрономічних витрат на розробку ще однієї моделі не знадобиться, а її поява на ринку може помітно поліпшити положення компанії.

Спочатку глава компанії Ілон Маск говорив про те, що Model Y побудують на власній платформі, так як «візок» від Model 3 не підходить для кросовера. Однак, потім було прийнято рішення використовувати в якості бази для кросовера саме Model 3, як самий доступний електромобіль в нинішній лінійці Tesla.

Компактний кросовер буде мати задні підйомні двері типу «крило сокола», з такою ж конструкцію як у «старшого брата» Model X. Tesla Model Y стане першим автомобілем компанії, на якій будуть застосовані нові батареї замість нинішніх 12-вольтних. За словами Ілона Маска це дозволить значно знизити кількість проводки в машині і спростить процес складання електромобілів. Також це дозволить задіяти більше роботів в процесі виробництва. Природно, новий кросовер отримає повноцінну систему автономного водіння.