Nissan Leaf позбувся даху

Nissan Leaf лишился крыши

Електричний хетчбек Nissan Leaf, як і раніше, займає першу сходинку серед глобальних продажів електромобілів, поки жоден виробник не зумів побити японців за обсягами продажів.

До випуску 100-тисячного електромобіля в Японії, Nissan представив незвичайний шоу-кар: хетчбек Leaf другого покоління з кузовом тарга. Всі відмінності від звичайного хетчбека: відсутніх задніх дверях і, власне, відсутності даху.

Залишилася без змін і силова установка електромобіля. Він оснащується електромотором потужністю 150 л. с. і блоком батарей ємністю 40 кіловат-годин. Запас ходу складає до 378 кілометрів, а розгін до 100 км/год займає 7,9 секунди.

Друге покоління Nissan Leaf було представлено у вересні минулого року. На відміну від свого попередника, у другого покоління досить яскрава сучасна зовнішність і він куди більше схожий на звичайний хетчбек.

У Nissan не називають цифри реального запасу ходу, але за деякими даними, він становить 240 кілометрів. Втім, в майбутньому японська компанія запропонує версію з блоком батарей на 60 кіловат-годин. Максимальна швидкість обмежена на позначці 144 км/год, Розгін до 100 км/год займає 7,9 секунди.

У компанії кажуть, що час зарядження батарей від звичайної розетки становить 16 годин від 3-кіловатний мережі і 8 годин — від 8-кіловатний. При використанні швидкої зарядки CHAdeMO до 80% батареї заряджаються всього за 40 хвилин.

Разюче змінився і салон автомобіля. Центральне місце займає семидюймовий кольоровий тонкий дисплей (TFT) із зміненим розміщенням інформації для більш зручного використання водієм всіх основних систем, включаючи технологію Safety Shield, перевірку ступеня зарядки і рівня потужності, аудіозаписи та інформацію, що отримується через систему навігації. У деяких країнах до інформаційно-розважальної системи автомобілів, обладнаних системою навігації, можна додати Apple CarPlay і Android Auto. Висококонтрастним сенсорним дисплеєм TFT можна управляти, повертаючи вбудований в кермо пульт керування, що дозволяє змінювати функції аудіо і системи навігації, не прибираючи рук з керма.