Kia представила дешевий Sportage

Kia представила дешевый Sportage

Не дивуйтеся, перед вами саме Kia Sportage, правда, виключно для китайського ринку. Той Sportage, який відомий нам, продається в Піднебесній під ім’ям KX5, а от власне ім’я має більш проста модель.

Щоб не виникло плутанини між моделями, ім’я Sportage в Китаї було збережено за старою моделлю третього покоління зразка 2010. Її-то китайці і оновили. Платформа залишилася колишньою, про це говорить довжина колісної бази (2640 мм), але всі зовнішні кузовні панелі були замінені на нові.

Втім, машина все одно виглядає вихідцем з минулого: прості форми, прямі лінії, плоскі елементи. І велика кількість хрому: у Китаї Kia Sportage позиціонується в якості моделі для людей у віці, серйозних і сімейних. Єдине, що ріднить кросовер з сучасними глобальними моделями Kia: чотириокі протитуманні фари в стилі «кубики льоду».

Інтер’єр у машини теж суцільно з прямих ліній, але вгорі центральної консолі розміщений окремо стоїть екран мультимедійної системи (7 або 8 дюймів залежно від комплектації). Саме такий при рестайлінг отримає і глобальна версія Sportage.

Машина доступна з безальтернативним 2-літровим двигуном потужністю 161 к. с. В якості трансмісії пропонується або 6-ступінчаста «механіка», або 6-діапазонний «автомат». Привід — тільки передній.