Великий вибір обладнання для автосервісу

Обов’язковим атрибутом кожного пункту СТО, а також тих місць, де здійснюється шиномонтаж є інструмент.

Професійний інструмент для автосервісу призначений для виконання тих чи інших завдань по ремонту автомобілів в майстернях. Головна відмінність пневматичного інструменту від електроінструменту полягає в будові двигуна. Він має більш просту конструкцію, для його роботи необхідний стиснене повітря, який виробляє компресор. Пневмодвигун має велику потужність, але при цьому важить набагато менше, а, значить, і більш зручний у використанні. Прослужить такий двигун набагато довше, навіть при великому обсязі і складності виконуваних робіт, таких, наприклад, які проводяться в автосервісах. Звідси і існуюче на сучасному ринку різноманітність пневматичних інструментів, пропоноване багатьма вітчизняними і зарубіжними виробниками.

Найпоширеніші інструменти для автосервісу — це гідравлічне, шиномонтажне, діагностичне обладнання, а також пневматичний інструмент. Кожен з них застосовується при виконання різних видів робіт. А якщо використовувати їх в комплексі, то можна здійснювати більш складні ремонти транспортних засобів. Крім того, деякі інструменти не можуть бути замінені іншими або схожими, а тому їх присутність на СТО є обов’язковим. Серед них виділяють домкрат, пневмогайковерт, знімач, а також багато іншого.

До Пневмоінструмент для автосервісу відносять: дрилі, гайковерти, дироколи, маслянки, ножиці, зубило, лобзики, щітки, шуруповерти, різні пістолети, шліфувальні машинки та інші. Всі інструменти відрізняються функціями, тобто призначеннями, які вони виконують під час проведення майстром тієї чи іншої роботи.

При виборі пневматичного інструменту, як втім, і будь-якого іншого, працівник автосервісу звертає увагу не тільки на його функціональність, компактність, легкість і зручність в застосуванні, але і на такі важливі якості, як надійність, потужність, безпеку. Професіонал, швидше за все, віддасть перевагу пневматичним інструментам більш відомого і перевіреного виробника, навіть якщо його вартість буде дещо вища за вартість інструментів мало відомої маркі.Но не варто також забувати, що все пневматичні інструменти повинні відповідати вимогам безпеки і забезпечувати максимально комфортну роботу не тільки професіоналу, але і новачкові.

Пневматичний інструмент для автосервісу — досить важливий момент, без якого не зможе обійтися жоден сучасний автосервіс. Якщо говорити про пневматичні Гайковерти, то він надзвичайно корисний при множині відкручування і закручування нарізного кріплення (перш за все це стосується різьблення великого діаметра). Так, пневматичний гайковерт дозволяє не тільки швидко виконати роботу, а й виконати її якісно.

Що стосується домкратів, то вони застосовуються при підйомних, а також ремонтно-монтажних роботах. Великою популярністю користуються гідравлічні домкрати, які відрізняються простотою своєї експлуатації.