Toyota представила новий RAV4

Toyota представила новый RAV4

Кросовер RAV4 — світовий лідер сегменту SUV і бестселер компанії Toyota. Але японці вирішили не бути обережним і повністю «перетрусили» модель, повністю змінивши її імідж.

Дизайн зазнав кардинальні зміни і в чому запозичений у торішнього концепту FT-AC. У кросовера позашляхова «мордочка», затемнені смуги в задніх стійках, надають даху «ширяючий» ефект, всі лінії прямі, ніби окреслені по лінійці.

П’яте покоління побудована на модульній платформі TNGA K, яка лежить в основі седана Camry. Toyota RAV4 стала першою моделлю на цій платформі, яка отримала систему повного приводу. Причому, тепер вона хитра: на задні колеса може передаватися до 50% крутного моменту, який може перерозподілятися між колесами, покращуючи керованість. Розміри машини залишилися колишніми, на 30 мм до 2690 мм збільшилася колісна база, зменшилися звиси.

Інтер’єр теж новий, хоча в ньому безпомилково вгадується Toyota (хоча б з яскраво-синьою підсвіткою). Приладова панель залишилася аналогової але велике півколо спідометра вписаний екран бортового комп’ютера. Вгорі центральної коносли височіє екран мультимедійної системи Etune (7 — або 8-дюймовий залежно від комплектації).

Для американського ринку Toyota анонсувала два двигуна: 2 — і 2,5-літрові бензинові мотори. Їх технічні характеристики поки не названі. Перший буде оснащуватися або «механікою» або варіатором, а для другого передбачено 8-ступінчастий «автомат». Двигуна V6 більше в гамі не буде, а гібридний варіант японці обіцяють представити в наступному році.