У Opel з’явиться великий кросовер

У Opel появится большой кроссовер

Компанія Opel слідом за іншими вирішила сконцентруватися на випуску як можна більшої кількості кросоверів в різних сегментах. До 2020 року Opel виведе на ринок семимісцевий кросовер, основним конкурентом якого стане Skoda Kodiaq.

Майбутню новинку побудують на модульній платформі EMP2 нового власника Opel, концерну PSA. На ній же базуються кросовери Peugeot 5008 і майбутній Citroen C5 Aircross, з якими новинка розділить більшість технічних рішень. Великий кросовер буде пропонуватися як з традиційними двигунами, так і з гібридною силовою установкою. Слідом ж на ринок вийде і його повністю електричний варіант.

Це буде четвертий кросовер Opel, окрім Crossland X, Mokka X і прийдешнього Grandland X. до Речі, Mokka X, якої вже п’ять років, не буде піддаватися другого після 2016 року, рестайлінгу. Компанія представить відразу повністю нове покоління. Так в PSA і Opel вб’ють двох зайців одним ударом: оновлять модель і позбудуться від платформи, за використання якої доводиться платити колишньому власникові німецької компанії, концерну General Motors.