Lotus представив самий екстремальний Exige

Lotus представил самый экстремальный Exige

Таке відчуття, що в Lotus вирішили взагалі не займатися розробкою нових моделей, а обмежитися створенням все більш і більш екстремальних версій для своїх нинішніх моделей. Розпродавши Lotus Exige Cup 380, який вийшов тиражем в 60 екземплярів, британці представили ще більш потужний варіант цього спорткара.

Новинка отримала ім’я Lotus Exige Cup 430. Як вже зрозуміло з назви потужність 3,5-літрового V6 від Toyota, який в компанії обладнали механічним нагнітачем, складає 430 к. с.

Збільшення в 50 л. с. дозволила скоротити час розгону до 100 км/год до 3,3 секунд, це на дві десятих менше, ніж у Cup 380. Максимальна швидкість зросла на 7 км/год до 280 км/ч. Після того, як на спорткар був встановлений новий аеродинамічний кіт з вуглеволокна його маса знизилася на один кілограм до 1056 кг. За словами представників компанії обвіс і розвинене заднє антикрило утворюють 220 кілограмів притискної сили на високій швидкості.

Шанувальники можуть радіти: на відміну від Cup 380, Lotus Exige Cup 430 буде випускатися в таких обсягах, в яких буде потрібно на ринку. Вартість машини становить 127,5 тисяч євро.