Hyundai почав тести нового водневого кросовера

Hyundai начал тесты нового водородного кроссовера

Компанія Hyundai досить високими темпами готує до виробництва новий водневий кросовер, який замінить нинішній ix35 FCEV. Машину в якості концепту показали в серпні, а вже сьогодні перші тестові екземпляри проходять випробування на дорогах загального користування.

Передсерійний прототип практично не відрізняється від концепту Next Generation FCEV, показаного в серпні. Зараз машини проходять тести в Німеччині, їх вдалося сфотографувати недалеко від європейського інжинірингового центру Hyundai. Але прем’єра серійної моделі відбудеться в США, в січні наступного року на виставці споживчої електроніки CES.

Кросовер отримає модернізовану силову установку від нинішнього водневого кросовера, який побудований на базі Tucson. За словами інженерів Hyundai вона відрізняється більш компактними розмірами, але при цьому здатна вмістити більше водню. У підсумку, у Hyundai розраховують, що запас ходу від однієї заправки складе близько 800 кілометрів. Це стане кращим показником серед всіх автомобілів на паливних осередках.

У Hyundai кажуть, що всього компанія планує виробити 10-15 тисяч кросоверів Next Generation FCEV. Всі вони будуть передаватися клієнтам на умовах лізингу.