Завод Nissan у Санкт-Петербурзі перейшов на двозмінний графік

Завод Nissan в Санкт-Петербурге перешел на двухсменный график

Російський завод Nissan, розташований в Санкт-Петербурзі, перейшов на двозмінний графік роботи. Персонал набирався і проходив навчання з липня цього року, всього персонал підприємства розширився на 457 співробітників.

Тепер завод починає свою роботу о 7:25 ранку, а закінчує о 00:25 ночі. На заводі діє 5-денний робочий тиждень (з понеділка по п’ятницю). Введення другої зміни в Nissan пояснюють загальним зростанням російського ринку і збільшенням попиту на зібрані тут кросовери Qashqai, X-Trail і Murano.

За перші 9 місяців 2017 року в Росії було вироблено 52 525 автомобілів Nissan, з них 32 037 на заводі в Санкт-Петербурзі. Також автомобілі Nissan збирають на московському заводі Renault (кросовери Nissan Terrano) і на потужностях Автовазу (Nissan Almera). А ось Nissan Sentra, яку збирали в Іжевську, більше не виробляється і навряд чи повернеться на російський ринок.

За підсумками поточного року компанія Nissan очікує збільшення виробництва на підприємстві приблизно на чверть по відношенню до показника 2016 року, коли з конвеєра зійшло 36 464 автомобіля, що склало приріст на 8% порівняно з 2015 роком.